11.08.2017 - Bloemen voor New York

In New York duiken sinds enkele maanden her en der grote bloemenruikers op in vuilbakken en afvalcontainers die daardoor veranderen in reusachtige bloemvazen.
 
Ook standbeelden, zoals het John Lennon Memorial in Central park en het beeld van Alice in Wonderland, werden versierd met bloemen.
Het blijkt te gaan om een privé-initiatief van een jonge bloembinder, Lewis Miller, die met zijn campagne Flower Flashes een emotionele respons bij voorbijgangers wil uitlokken. “Gifting flowers to New Yorkers is a simple idea that I have been thinking about for years,” schrijft Miller op zijn website. “[I] hoped for smiles, the ones that happen when you witness a random act of kindness. That was my goal, my vision. Create an emotional response through flowers.”
Het gaat om grote installaties met soms duizenden bloemen die, nog altijd volgens Lewis, tot 10.000 $ ziuden kosten als hij ze in opdracht van een van zijn cliënten zou maken. Maar voor deze ruikers probeert hij meestal bloemen te hergebruiken die afkomstig zijn van een vorig evenement.
Terug naar overzicht