arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Borgerhout | Te Boelaerlei

Borgerhout

Borgerhout | Te Boelaerlei

Te Boelaerlei in Borgerhout

Met de heraanleg van Te Boelaerlei werd het mogelijk om de kop van de straat in te richten als woonerf. Hierdoor kwamen er meer groen en zitbanken, en kregen de bewoners een openbare ruimte waar men rustig en veilig kan vertoeven. 

Ook de fietsers hebben een veiligere doorgang om zich te verplaatsen naar het verderop gelegen college. Nieuwe verharding zorgt voor een veiligere en vlotte verplaatsing met de fiets. Ook is er een betere oversteekbaarheid aan het kruispunt met de Herentalsebaan. Het creëren van een verkeersveilige inrichting en meer groen in de straat stond namelijk centraal tijdens het ontwerpproces. 

Tevens werd er een ceremonieplein aan de kerk geïntegreerd in het ontwerp. Naast de wintergroene boomklimop werd er ook nog gezorgd voor een beplanting die vanwege zijn kleur en structuur de aandacht trekt. Er werd gekozen voor een mengeling van diverse, winterharde vaste planten die kleur geven in de zomer en toch structuur houden in de winter. Zo werd dit een kleurrijke blikvanger.

  • Adres: Te Boelaerlei - Herentalsebaan (Zwitserse Apotheek)
  • Ontwerp: groendienst stad Antwerpen
  • Aanleg en onderhoud: groendienst district Borgerhout