arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brecht | Kringlooptuin

Hagen en afsluitingen vormen vaak een storende visuele barrière waardoor het straatbeeld verschraalt en weinig boeiend oogt. Daarom werd aan de kringlooptuin de draadafsluiting langs het voetpad 2 meter achteruitgeplaatst en werd dus letterlijk een grens verlegd. Een grensverleggende kringlooptuin werd dus zeker ook letterlijk gerealiseerd!

Kringlooptuin in Brecht
Kringlooptuin in Brecht

Beplanting

De zone tussen de draadafsluiting en de openbare weg werd beplant met kruiden, vaste planten en heesters. Hierdoor sluit het geheel bijna naadloos aan op de beplanting van de kringlooptuin.

De aangepaste beplanting heeft als resultaat dat de tuin visueel geïntegreerd wordt in het straatbeeld met als gevolg dat men het gevoel van openheid en ruimte voor de voorbijganger versterkt.

De organische vormgeving zorgt ervoor dat de border ongestructureerd lijkt. Om een natuurlijk gevoel te creëren werden verschillende plantensoorten door elkaar geplant. Sommige kruiden zoals munt, tijm en bieslook mogen geplukt worden met als gevolg dat deze plantenborder voortdurend interessant blijft. Grassen, varens en groenblijvende planten zorgen voor een mooi winterbeeld.

  • adres: Mudeausstraat 6
  • ontwerp: groendienst (Geert Van Gestel)
  • aanleg en onderhoud: groendienst Brecht