arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamont-Achel | Stadspark

Hamont-Achel

Voor de herinrichting van het stadspark in het hartje van Hamont werd een heel nieuw plan uitgewerkt. Het ontwerp moest op maat van de burger zijn en een duurzame en multifunctionele inrichting moest centraal staan. Het stadspark brengt immers heel wat mensen bijeen. Naast het Huis van het Kind bevindt er zich ook een tennisclub, een jeugdhuis en skatepark. Meer groene ruimte doet deze delen beter op elkaar aansluiten. Het domein wordt gekenmerkt door open ruimten met voldoende plekjes om zich af te zonderen in een subtiele, leeftijdsgebonden zonering. Zo omarmt het stadspark een combinatie van spel en natuur, openheid en beslotenheid, veiligheid en gezelligheid.

Stadspark in Hamont-Achel
Stadspark in Hamont-Achel

Om sport en spel verder te stimuleren werden bestaande speeltuigen hergebruikt en kwamen er nieuwe elementen bij. Op die manier is er aan avontuur voor de kleinsten geen gebrek: klimmen, klauteren, glijden, slingeren…

De 13 nieuwe speeltoestellen, waaronder een evenwichtsparcours, een luchtkussen, een klim- en klautertoestel en een waterspelelement, maken dit allemaal mogelijk. Om extra comfort te voorzien kwamen er meer zitmo- gelijkheden zoals banken en picknicktafels, bijkomende vuilbakken en twee fietsenstallingen waarvan één overdekt.

De werken begonnen in januari 2020 en werden uitgevoerd met eigen middelen en personeel. De efficiënte en vakkundige aanpak creëerde een prachtige ontmoetingsplaats die vlak voor de zomervakantie werd heropend.

  • Adres: Kloosterstraat 15
  • Budget: €300.000
  • Ontwerp, groenaanleg en onderhoud: stad Hamont Achel