arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hasselt | Blauwe Boulevard

Hasselt

Na de realisatie van het woon-, winkel- en horecaproject Quartier Bleu en de ondergrondse parking werd het openbaar domein ingericht. Via de aanleg van een kwaliteitsvol openbaar domein wou men de relatie met het omliggende stadsdeel verbinden en versterken. Zo zijn er 5 doorsteken naar de wijken, de autovrije pleinen en het fietspad. Door het maken van een brede fiets- en wandelkade brengt men de bewoners via trappenpartijen en liften dichter bij het water. Het zijn 6 m brede promenades geworden met laanbomen en zitelementen.

Blauwe Boulevard in Hasselt
Blauwe Boulevard in Hasselt

Alles werd uitgevoerd met dezelfde kwaliteitsvolle materialen als het aanpalende gebied om zo één geheel te creëren en dezelfde sfeer uit te stralen. Maar er kwam ook kwalitatief groen door de aanplant van meer dan 148 nieuwe bomen in een 20-tal soorten. De top 5 bestaat uit Ulmus ‘New Horizon’, Quercus cerris, Quercus phellos, Carpinus betulus ‘Frans Fontaine’ en Cornus mas. Op de centrale pleinen plantte  men  grote  straatbeeldbepalende bomen, voornamelijk Acer platanoides ‘Faassen’s Black’ met een stamomtrek van 60 tot 100 cm. Omdat de meeste bomen eigenlijk op een enorme daktuin staan, werden ze geplant in kunststoffen boombunkers die voorzien zijn van een bewaterings- en beluchtingssysteem.

Verder is er een talud aangelegd met siergrassen en een groen- zone met gras.

  • Adres: Slachthuiskaai – Gelatine Boulevard
  • Ontwerp: THV Arcadis/Sweco
  • Groenaanleg: Groenbedrijf Van Vlierden, Pelt