arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeselare | CC De Spil

Roeselare

De Spil bestaat 20 jaar en dit is een ideale gelegenheid om de voortuinzone en de omgeving van het cultuurcentrum een flinke opfrisbeurt te geven. De voortuin maakt als openbare groene ruimte deel uit van de inkomzone en dient als aanloop naar de grote inkomhal. Door de integrale heraanpak van de omgeving zal deze inkomzone meer zijn dan alleen maar een voortuinzone.

CC De Spil in Roeselare
CC De Spil in Roeselare

De oorspronkelijke verhardingen werden grotendeels opgebroken en vervangen door een ter plaatse gegoten en uitgewassen beton. Die ondergrond accordeert heel goed met de bevloering van de inkomhal van het cultuurcentrum. De buitenomgeving loopt door in het gebouw en vice versa. Een deel van de blauwe hardsteenverhardingen werd  gerecupereerd en opnieuw aangelegd. Een nieuw wandelpad zorgt voor een nieuwe verbinding tussen de Meenseheirweg en de rand van de parking van het vroegere Spillebad. De verbinding geeft een vlottere en betere toegankelijkheid en een goede bereikbaarheid voor de bezoekers.

Het inkomplein werd voorzien van een 12-tal zitelementen. Dit is ideaal als rustpunt voor zowel bezoekers aan het cultuurcentrum als passanten die even in deze openbare groenzone vertoeven. Op het wandelpad werden nog eens 6 extra zitgelegenheden voorzien, los van de elementen op het inkomplein. Met de integrale toegankelijkheid voor rolstoel gebruikers werd ook rekening gehouden.

De nieuwe groenaanleg bevat heel wat extensief te onderhouden groen met een aantal rijkelijk bloeiende bomen, hagen, heesters, vaste planten, siergrassen en bol- en knolgewassen. De combinatie van het plantenassortiment zorgt voor een perfecte harmonie tussen de architectuur van het gebouw en de voortuinzone.

In functie van het mobiliteitsaspect werden extra fietsrekken en stallingen voor bakfietsen voorzien. De stelplaats voor schoolbussen werd verplaatst naar een nieuw ingerichte zoen- en vroemzone waardoor er extra plaats is gecreëerd voor 3 mindervalidenparkeerplaatsen.

  • adres: Hippoliet Spilleboutdreef – CC De Spil
  • ontwerp: Lieven Vereecke (Tielt)
  • groenaanleg en onderhoud: Vermandele (Oostrozebeke)