arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Tielt | Begraafplaats

Tielt | Begraafplaats

Begraafplaats in Tielt

Onderhoudsvriendelijk, meer biodiversiteit en een mooie rustgevende begraafplaats waren de basispijlers voor de omvorming van de grote begraafplaats in Tielt.

Met de vergroening van de kinderbegraafplaats als pilootproject werd de gehele begraafplaats omgetoverd van een grijze, troosteloze omgeving naar een groene omgeving waar er plaats is voor een grote verscheidenheid van veel bloeiende en geurende planten. Een ware metamorfose voor de omgeving en de beleving op de begraafplaats.

De 35 waardevolle, oude rode beuken ondergingen een onderhoudsbeurt op maat. Een team van 5 European treeworkers behandelde de bomen die destijds een fout beheer ondergingen. Er werden waar nodig risicotakken weggenomen, holtes en aantastingen werden onderzocht en bij enkele bomen werd er een noodzakelijke kroonreductie gedaan.

De rode draad van aanpak is om totaal geen grind meer te hebben op de begraafplaats. Alle zones die toegankelijk zijn voor maaimachines worden in een maaibeheer gestoken en de overige zones worden beplant met bloeiende vaste planten in combinatie met struiken.

Voor de kinderbegraafplaats werden eigen urne-elementen (foto) ontworpen en gerealiseerd uit een duurzame, inlandse Acacia-houtsoort.

  • Adres: Krommewalstraat 9
  • Ontwerp: Stadsbestuur (B. Verkest)
  • Groenaanleg en -onderhoud: groendienst