06.11.2018 - ‘Rooted in Craftsmanship together!’: België partnerland van IPM 2019

In zijn lange traditie als trouwe standhouder op IPM Essen krijgt België in 2019 opnieuw de eer om gastland te zijn van deze internationale sierteelthoogmis.
 
Koen Vanswijgenhoven, regiomanager Duitsland bij VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), gelooft in deze samenwerking en ziet erin een kans om een extra impuls te geven aan de handelsrelaties tussen de Belgische en Duitse sierteeltsector: “België heeft vanuit zijn rol als partnerland van IPM Essen 2019 gekozen voor het motto ‘Rooted in craftsmanship together’. We zullen deze slogan tot leven brengen tijdens de hoogmis in Essen en zo de wortels van onze vriendschappelijke partnerschap versterken.”
 
Tijdens IPM Essen 2019 pakt de Belgische sector uit met een ruime groepsstand in hal 2. De azalea speelt daarbij een prominente rol. Voor deze sierteeltspecialiteit is België trouwens koploper: 80% van de Europese azalea-productie komt uit Vlaanderen. Jaarlijks worden er 30 miljoen stuks van geëxporteerd. De Belgische boomkwekerijen zijn vertegenwoordigd in de nieuwe hallen 6 en 8. Een demo toont er enkele Buxus-soorten die resistent zijn tegen de schimmel Cylindrocladium. Bovendien deelt het Proefcentrum PCS er nieuwe bevindingen over de bestrijding van de buxusrups.
 
België zet in 2019 het thema ‘Duurzaamheid in de sierteelt van de toekomst’ centraal. In het panel zetelen alvast enkele topexperten van de ‘Technopool Sierteelt’. Dit platform werd vanuit de onderzoeksinstituten PCS en ILVO samen met de Universiteit en de Hogeschool van Gent opgericht.
Terug naar overzicht