20.06.2018 - Seminarie "Green Cities for a Sustainable Europe"

Op dinsdag 04/09 vindt het seminarie "Green Cities for a Sustainable Europe" plaats tijdens de vakbeurs GREEN in Flanders Expo Gent.
 
Het seminarie “Green Cities for a sustainable Europe” is een Europees initiatief van ENA, European Nursery Association, in België en in opdracht van AVBS. Het seminarie handelt over de positieve klimaateffecten van groene ruimtes in stedelijk gebied en wil landschapsarchitecten en beleidsmakers in openbaar groen bewust maken van het belang van dit thema d.m.v. inspirerende lezingen.
 

Programma

8u30: Verwelkoming met voorwoord

9u00: Aurelie De Smet (Kenniscentrum tuin+) & Els Huigens (Ontwerpbureau 'Fris in het Landschap')
ONDERWERP: Meerschalig, meerlagig en meervoudig; handvaten voor het ontwerpen van duurzame groene ruimte voor klimaatneutrale steden en wijken van morgen

Op basis van het recent gepubliceerde ‘Vademecum Duurzaam ontwerpen van groene ruimte’ belicht deze lezing het aspect duurzaamheid op ontwerpniveau.
 

9u45: Lieven Vereecke (Landschapsarchitect)
ONDERWERP: Stadsontwikkelingsproject De Munt (Roeselare)

Het Muntplein in Roeselare is één van Lieven’s meest vooraanstaande openbare ontwerpprojecten. Met een uniek waterbufferingssysteem wordt het aanwezige groen permanent voorzien van overtollige regenwater.
 

10u10: Pauze

10u30: Wiebke Klemm (Onderzoeker-ontwerper klimaatbestendige stad, Universiteit Wageningen)
ONDERWERP: Klimaatbestendig stedelijk groen - onderzoek, ontwerp en doen!

Een lezing die niet pleit voor ‘meer groen’, maar voor ‘effectief groen’ om onze steden klimaatbestendig in te richten. Wiebke Klemm verbindt haar wetenschappelijke kennis en promotioneel onderzoek met specifieke aanbevelingen voor ontwerp en onderhoud van stedelijk groen.
 

11u15: Björn Embrén (Tree Officer stad Stockholm, Zweden)
ONDERWERP: De zoektocht naar een duurzame stedelijke bodem door het gebruik van biochar

Door het gebruik van Biochar slaagde de Zweedse hoofdstad Stockholm erin om te werken met duurzame plantenbeddingen die fungeren als ecosysteem en zich gedragen als biologische filter tegen verontreiniging.
 

12u00: Lunch

Hoe inschrijven?

Schrijf je gratis in via www.avbs.be/activiteiten/green-cities-sustainable-europe

Opgelet: Maximum 250 personen kunnen zich inschrijven voor dit seminarie. Wees er dus snel bij!

Terug naar overzicht