04.02.2019 - Stoomcursus ruimtelijke planning

In veel gemeenten staan nieuwe bestuursploegen in de startblokken. Voor het lokale ruimtelijke beleid betekent dit de komst van mensen die nieuw zijn in het vak, de gemeenteraad, werkgroepen en adviesraden. Deze nieuwkomers missen soms kennis en inzicht in het ruimtelijk beleid, analyse van de ruimtelijke context en het correct inzetten van instrumenten. Aan deze noden wil VRP in samenwerking met de Vlaamse universiteiten tegemoet komen met een stoomcursus ruimtelijke planning.
 
Bent u een pas verkozen mandataris en heeft u nood aan een degelijke, beknopte inleiding in de ruimtelijke planning? Bent u lid van een adviescommissie en zou u graag sterker in uw schoenen staan? Bent u vanuit een andere sector betrokken bij ruimtelijke planning en mist u een aantal basiskaders? Of bent u gewoon ongelofelijk geïnteresseerd in ruimtelijk planning? Dan is de stoomcursus iets voor u! Tijdens 3 voormiddagen reiken we u de belangrijkste kennis, inzichten en instrumenten aan. De cursus gaat door op 9, 16 en 23 maart 2019 aan Universiteit Antwerpen | Stadscampus | Prinsstraat 13 | Blok C, auditorium C003
U vindt het volledige programma van de cursus op de website van VRP.
Na de stoomcursus organiseren de vijf provincies elk een gratis sessie voor de deelnemers. Op de provinciale sessies lichten de provinciebesturen bovenlokale en gebiedsgerichte projecten toe. Deze projecten plaatsen de uitdagingen binnen uw regio in een breder kader en reiken integrerende oplossingen aan voor tal van maatschappelijke vraagstukken. Als afsluiter weeft een ruimtelijke procesbegeleider/ontwerper een inspirerende rode draad door de verschillende thema’s van de stoomcursus. De provinciale sessies vinden eveneens plaats op zaterdagvoormiddag.
Meer info: VRP
Terug naar overzicht