15.06.2017 - VDAB plant bos

VDAB is niet alleen bezig met werk, maar wil ook in de ruimere samenleving zijn steentje bijdragen, daarom plant VDAB bossen in de vijf Vlaamse provincies.
 
In 2009 al plantte BOS+ samen met VDAB in totaal 5 hectare bos, in Boortmeerbeek, Gingelom, Erpe-Mere, Zandhoven en Ieper. De actie kadert in de campagne '10 Miljoen Bomen' van BOS+. Bedoeling is om tegen 2020 10 miljoen bomen in Vlaanderen te planten.
 
De 10-Miljoen Bomendoelstellingen van BOS+ zijn goed voor 2.500 hectare nieuw bos (een nieuw Zoniënwoud voor Vlaanderen), en ongeveer 5.000 hectare in de tropen. Op die manier wordt versneld werk gemaakt van de bosdoelstellingen die de Vlaamse Gemeenschap zich heeft gesteld. Als één van de meest bosarme regio’s in West-Europa is een inhaaloperatie immers dringend aan de orde.
 
Daarnaast wil BOS+ ook aandacht blijven besteden aan bebossing en bosherstel in de tropen. Want Vlaanderen is een belangrijke houtimporteur: onze verantwoordelijkheid reikt dus verder dan onze grenzen, en ook in verre buitenlanden heeft onze grote houtvraag een impact. BOS+ neemt dat serieus, en zowel in Vlaanderen als in de tropen wil de organisatie de komende jaren daarom telkens 5 miljoen bomen helpen aanplanten.
 
Terug naar overzicht