arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

3300 nieuwe bomen en struiken voor de Wolfsputten in Dilbeek

2 min. leestijd
3300 nieuwe bomen en struiken voor de Wolfsputten in Dilbeek

Eind januari hebben 140 kinderen 3300 bomen en struiken aangeplant in de Wolfsputten in Dilbeek. Op een oppervlakte van 1,3 hectare wordt een bos en een struikengordel aangeplant. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid nodigden zes klassen van Dilbeekse scholen uit om deze bomen en struiken mee te komen planten.

Wolfsputten was een voormalige zandsteengroeve. Nu is Wolfsputten een groot gevarieerd natuurgebied, ideaal om te komen wandelen. Het ligt vlakbij het centrum van Dilbeek. Het heeft een mooie voorjaarsflora zoals wilde narcis, daslook en boshyacint die zeker een bezoekje waard is. En voor honden is er een hondenzone waar ze kunnen ravotten. 

De troeven

  • Vlakbij het centrum van Dilbeek
  • Wandelen tussen daslook, wilde narcis en andere voorjaarsflora in de lente
  • Gevarieerd wandelgebied met bos, grasland en reliëf
  • Hondenzone waar honden zich kunnen uitleven
  • Speelzone waar kinderen kunnen ravotten

 De soorten bomen en struiken die aangeplant worden zijn inheemse autochtone soorten zoals wintereik, beuk, haagbeuk, hazelaar, hulst, sleedoorn en meidoorn.

In 2018 startte Natuur en Bos van de Vlaamse overheid met inrichtingswerken in het natuurgebied de Wolfsputten in Dilbeek. De werken passen in het natuurbeheerplan en naderen nu hun eindpunt. De werken zorgen ervoor dat zowel de natuurwaarden als de beleving van het gebied sterk verbeteren. De blikvangers van de inrichtingswerken zijn de nieuwe hondenlosloopzones en het uitkijkplatform. Tal van nieuwe en vernieuwde paden zorgen ervoor dat de bezoeker de Wolfsputten het hele jaar door kan ontdekken en dat de kwetsbare en vaak natte delen van de Wolfsputten toch topnatuur kunnen blijven. De natuur in Wolfsputten is immers Europees beschermd. Door de inrichting en het beheer wil Natuur en Bos deze natuurwaarden zo goed mogelijk beschermen en zelfs verbeteren.

www.natuurenbos.be

Gerelateerde artikels