arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

BOBO+ / Bodemgeschiktheid van bomen

2 min. leestijd
BOBO+ / Bodemgeschiktheid van bomen

BOBO+ (BOdemgeschiktheid van BOmen en struiken in Vlaanderen) is een online expertsysteem dat voor elk perceel in Vlaanderen waarvan voldoende bodemkaartinformatie beschikbaar is een lijst van inheemse boom- en struiksoorten kan genereren die gerangschikt zijn volgens 5 geschiktheidsklassen (van zeer geschikt tot ongeschikt).

Voor percelen waarvan die info niet beschikbaar is, kan je zelf bodemgegevens (textuur, vochttrap, profielontwikkeling) ingeven om de geschikte soortenlijsten te verkrijgen. Het is de ideale tool voor diegenen die een perceel willen bebossen of een houtkant willen aanleggen met inheemse, standplaatsgeschikte soorten.

Vanuit BOBO+ kan men doorklikken naar informatie over boom- en struiksoorten op Bomenwijzer, Plantvanhier en Ecopedia. Onder de help-knop vind je een "quick-guide" die beschrijft hoe je de tool moet gebuiken. Het is de ideale tool voor diegenen die een perceel willen bebossen of een houtkant willen aanleggen met inheemse, standplaatsgeschikte soorten.

Momenteel wordt gewerkt aan een update zodat de tool ook vlotter werkt op mobiele aparaten zoals tablet en smartphone.

Gerelateerde artikels