arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden medaille voor Diksmuide in Entente Florale Europe 2022

2 min. leestijd
Gouden medaille voor Diksmuide in Entente Florale Europe 2022

Eind september vond de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Europese leefmilieuwedstrijd Entente Florale Europe in Balatonfüred (Hongarije). De Vlaamse deelnemer Diksmuide won de hoogst mogelijke onderscheiding en mocht de gouden medaille van Entente Florale Europe in ontvangst nemen.

Daarenboven won de stad, samen met de vzw De Groene Kans, de Herbert Titz Memorial Prize 2022 voor de samen-, pluk- en fruittuin op het domein De IJzerboomgaard. Deze ereprijs beloont een toonaangevende groenrealisatie die een meerwaarde biedt voor de volksgezondheid. De vakjury was eveneens onder de indruk van het regenwater- en droogteplan van de stad en kende er eveneens een ereprijs aan toe.

Deze wedstrijd wordt al sinds 1975 georganiseerd en handelt over 10 criteria, zoals ruimtelijke ordening, landschap, groen, natuur, milieu, toerisme, recreatie en bewonersparticipatie. Eind juni bezocht en beoordeelde de vakjury de toonaangevende en duurzame groenrealisaties in Diksmuide. Ook alle andere Europese deelnemers kregen de jury op bezoek, waarna het eindresultaat werd bekendgemaakt.

Diksmuide nam het op tegen 8 gemeenten en steden uit Ierland, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije.

Groensafari te Diksmuide

Op donderdag 6 oktober was het de beurt aan groendeskundigen uit heel Vlaanderen om de voorbeeldstellende groen-, leefmilieu- en stedenbouwkundige realisaties van de boterstad te bezoeken. De VVOG organiseerde deze groensafari samen met het gedreven team van stadsmedewerkers die opnieuw vol trots hun realisaties toonden aan een 50-tal geïnteresseerden.

tekst en foto’s: Rudi Geerardyn (VVOG)

www.entente-florale.eu

Gerelateerde artikels