arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Stad Antwerpen brengt ruim 100.000 bomen in kaart

3 min. leestijd
Stad Antwerpen brengt ruim 100.000 bomen in kaart

De groeninventaris is een digitale kaart van Antwerpen waarop het openbaar groen in de stad weergegeven wordt: bomen, parken, planten, watervlaktes… De bomen op het openbaar domein zijn dankzij de inventaris immers digitaal te vinden. Elke groene stip is een boom, met extra informatie zoals de naam en de stamomtrek van de boom kunt vinden.

In straten, op pleinen en parkings telt de stad maar liefst 59.933 bomen. De andere 44.208 in kaart gebrachte bomen staan in parken en natuurgebieden. Van elke boom vindt u  gegevens zoals de soort en de stamomtrek heel gemakkelijk terug. Ook kan u de Toekomstbomen in de stad zien op de kaart. Een Toekomstboom is een boom in een straat of op een plein waarvoor de stad in de ondergrond investeert zodat hij groot en oud kan worden. De kaart heeft een zoekfunctie waar informatie over boomsoorten en buurten kan worden gezocht. In parken en natuurgebieden is niet altijd elke boom afzonderlijk geregistreerd.

De groeninventaris maakt het werk gemakkelijker voor medewerkers van de groendienst. Niet alleen is het een hulpmiddel voor de opmaak van de werkplanning, bijvoorbeeld wanneer bepaalde bomen gecontroleerd moeten worden. Ook helpt de inventaris om een toekomstvisie voor het groenbeleid uit te stippelen.

Iedereen kan deze kaart online raadplegen. De groeninventaris is immers ook voor de inwoners van onze stad een handige tool met heel wat interessante informatie over bomen in de buurt. Bovendien kunnen groenmeldingen, zoals een afhangende of afgebroken tak, sneller worden opgelost. De boom kan nu namelijk gemakkelijk gelokaliseerd worden. En dankzij de boompaspoorten waarover medewerkers van de groendienst beschikken, kan de melding beter worden ingeschat. In de boompaspoorten zien medewerkers van de stad naast soort en stamomtrek ook nog andere gegevens zoals de conditie, wanneer de boom voor het laatst gesnoeid werd...

Klik hier voor de link naar de groeninventaris.

Gerelateerde artikels