arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Inverde / Info-avond Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Inverde / Info-avond Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Inverde organiseert op 19 september 2019 in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel een info-avond over de opleiding ‘Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting’ die in maart 2020 start. Tijdens onze gratis infosessie maakt u kennis met de cursusbegeleiders toelichting over wat u inhoudelijk tijdens deze opleiding mag verwachten en inzicht in de werkvormen.

De vraag naar natuurrijke en klimaatvriendelijke inrichting van de buitenruimte blijft stijgen. Particulieren willen een diervriendelijke pesticidevrije tuin, stadsbewoners zetten steeds meer in op groendaken en gevelgroen en ook steden en gemeenten kiezen steeds vaker voor klimaatvriendelijke stadsnatuur met focus op beleving. Toch zijn er in Vlaanderen nog weinig professionals die kunnen inspelen op die noden

Met een mix van theoretische kennis en inspirerende terreinbezoeken focust de cursus Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting’ op actuele thema’s. Van duurzame en onderhoudsarme beplanting tot klimaatadaptatie en participatie. Elke les wordt gegeven door een andere expert op een inspirerende natuurlocatie. Na twee jaar bent u expert in ecologische tuin- en landschapsinrichting. U kunt dan concrete, onderbouwde adviezen formuleren om de ecologische waarde van een gebied te vergroten.

De opleiding is voor professionele tuin- en landschapsarchitecten, parkbeheerders, tuinaannemers en beheerders van groendomeinen, bossen en cultuurlandschappen. Ook aannemers en ontwerpers van kleine tuinen zijn welkom. En zelfs de (zeer) geïnteresseerde tuinier of natuurliefhebber komt aan z’n trekken.

Meer info: Inverde

Praktische informatie

19/09/2019
-

Herlman Teirlinckgebouw

Brussel

Wegbeschrijving
Groenambtenaren, Groendiensten, Tuin- en landschapsarchitecten, Tuinaannemers