arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding ‘Klimaatbomen voor de stedelijke omgeving’

Opleiding ‘Klimaatbomen voor de stedelijke omgeving’

Syntra organiseert op maandag 25 november in Antwerpen een opleiding ‘Klimaatbomen voor de stedelijke omgeving’. In deze opleiding kom je alles te weten over klimaatbomen vanaf de nodige standplaatsverbetering, aanplanting tot de bespreking van tientallen door boomkwekers en uit onderzoek geselecteerde geschikte soorten.

Bomen hebben een onmiddellijke invloed op hun nabije omgeving. Zij zijn dan ook het beste antwoord op ons veranderde stadsklimaat en bebouwde leefomgeving. De bomen van de toekomst staan voor grote uitdagingen: hittestress, langdurige droogte, wateroverlast, beperkte groeiruimte, fijn stof,… Ook de eisen die worden gesteld aan bomen in een stedelijke omgeving liggen hoog:

  • Juiste licht-schaduw verhouding,
  • Minimale overlast
  • Kost en onderhoud
  • Pro biodiversiteit
  • Resistent tegen de verhoogde ziekte en plaagdruk
  • Standplaats als toekomstboom

In deze opleiding kom je alles te weten over klimaatbomen vanaf de nodige standplaatsverbetering, aanplanting tot de bespreking van tientallen door boomkwekers en uit onderzoek geselecteerde geschikte soorten. Docent van dienst is landschapsarchitect Karl Clement. 

De cursus richt zich tot tuinaannemers, studiebureaus, (tuin)architecten en ambtenaren voor openbaar groen, maar ook particulieren zijn welkom.

Inschrijven kan tot 18/11/2019

Praktische informatie

25/11/2019
-

Syntra Campus Antwerpen

Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Wegbeschrijving
Groenambtenaren, Groendiensten, Overheidsinstanties, Tuin- en landschapsarchitecten, Tuinaannemers