arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Studiedag landschapskarakterisatie

Studiedag landschapskarakterisatie

Vlaanderen staat voor grote ruimtelijke opgaven op het vlak van klimaat, energie, landbouw, mobiliteit en wonen. Daarvoor zijn heel wat transities nodig. Om die in goede banen te leiden, moeten we de ruimte slim gebruiken en zorgzaam omgaan met het landschap. Maar hoe doen we dat? Op donderdag 17 oktober 2019 organiseert de Vlaamse overheid samen met de universiteit van Newcastle een studiedag over landschapskarakterisatie.

Hoe kunnen we de ruimtelijke kwaliteiten en het karakter van het landschap tastbaar maken? Welke waarden, elementen en kenmerken zijn bepalend voor een gebied? Waarom voelen we ons op de éne plek meer thuis dan op een andere? Hoe brengen we de bepalende elementen en kenmerken van een landschap in kaart? Hoe ontwikkelen we een instrument dat voor planners en ontwerpers de landschappelijke karakteristieken weergeeft?

In de voormiddag laten we ons inspireren door ervaringen van andere landen en regio’s. In de namiddag zijn er 2 parallelle sessies. U kan een lezingenreeks bijwonen over goede Vlaamse praktijken of deelnemen aan workshops (in het Engels) om de internationale inzichten samen met ons te vertalen naar de situatie in Vlaanderen.

Bekijk hier het volledige programma.

Schrijf u online in vóór 10 oktober 2019 (verplicht) en kies een sessie voor het namiddaggedeelte.

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Praktische informatie

17/10/2019
-

VAC Herman Teirlinck, Havenlaan 88, 1000 Brussel

Wegbeschrijving
Groenambtenaren, Groendiensten, Groenmandatarissen, Tuin- en landschapsarchitecten