arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Buurtfruit Gent’ wint Food Waste Awards 2020

2 min. leestijd
‘Buurtfruit Gent’ de Food Waste Awards 2020

Velt wint met het initiatief ‘Buurtfruit Gent’ de Food Waste Awards 2020 in de categorie Food Waste Changemakers. De Food Waste Awards belonen creatieve en inventieve initiatieven die voedselverspilling tegengaan.

Buurtfruit is een project van Velt, Pluk en Stad Gent en werd gefinancierd door de voedselraad van Gent en Garde. Zij sloegen de handen in elkaar om de stadsboomgaarden en plukplekken in Gent in kaart te brengen. Zo kunnen burgers zelf fruit plukken of deelnemen aan plukacties op maar liefst 33 verschillende plukplekken in Gent. Dat betekent dat het vele fruit dat in Gent groeit niet verloren gaat. De plukplekken kun je ontdekken op deze kaart. 

De Food Waste Awards, een initiatief van FoodWIN, zet jaarlijks enkele organisaties in de kijker die zich inzetten tegen voedselverspilling. Buurtfruit wint deze editie in de categorie Food Waste Changemakers. Dat zijn projecten waarbij vermindering van voedselverspilling de centrale missie is. Een jury selecteerde Buurtfruit als een van de genomineerden. Daarna beslisten publieksstemmen over de drie winnaars. Buurtfruit kwam daarbij als nummer 1 uit de bus. 

Start zelf een buurtboomgaard: www.velt.nu/buurtboomgaard

 

Gerelateerde artikels