arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen / Lange Riddersstraat wordt een tuinstraat

2 min. leestijd
Antwerpen / Lange Riddersstraat wordt een tuinstraat

In 2019 vormt district Antwerpen de Lange Riddersstraat om tot een tuinstraat. Dat is een straat waar veel van de bestaande bestrating vervangen wordt door groen. Ook zal er anders met regenwater omgegaan worden. Zo wordt de straat een sociale en klimaat-robuuste plek in de stad. De omvorming van de straat is onderdeel van in het pilootproject tuinstraten. Dit project loopt in 5 Antwerpse districten.  

In overleg met de bewoners werd vorig jaar een eerste schets gemaakt. Het goedgekeurde schetsontwerp, waar ze samen aan werkten, werd ook concreet zichtbaar in het straatbeeld. Projectleidster Bonnie van der Burgh: “We plantten duizend planten in plantvakken en kleurden een strook doorheen de hele straat blauw. Volgens de eerste ontwerpen komt hier later een riviertje. Op die manier kunnen we ondervinden of het plan, dat tot hiertoe enkel op papier bestond, ook in de praktijk werkt. Ik merk veel enthousiasme bij de buurtbewoners, maar ook enkele terechte bezorgdheden. En daar moeten we heel bedachtzaam mee omgaan.”

Nu volgen nog het definitieve ontwerp, de aanbestedings- en gunningsprocedure, de opmaak van de werfplanning, eventuele nutswerken in de straat en de eigenlijke start. Deze start is voorzien voor het najaar van 2019.

Hier vindt u de projectpagina over de tuinstraten.

Gerelateerde artikels