arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijeenkomsten groene, gezonde en leefbare steden

2 min. leestijd
Bijeenkomsten groene, gezonde en leefbare steden

Dit najaar organiseert Green Cities Europe vier bijeenkomsten ter inspiratie voor gemeenten in het kader van groene, gezonde en leefbare steden.

Iedere gemeente staat voor de opgave om woningbouw, biodiversiteit en klimaatadaptatie ruimte te geven tegen beperkte budgetten. Na de presentaties volgt er een excursie waarbij opgedane  kennis en praktische inzichten met elkaar gedeeld kunnen worden. Deze bijeenkomsten zijn exclusief voor gemeenten.

Singelpark Leiden

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 september in Leiden. De gemeente Leiden reserveerde in 2013 ruim 14 miljoen euro voor de realisatie van het Singelpark, dat met ongeveer 6 kilometer lengte het ‘langste’ park van Nederland moet worden. Het Singelpark bestaat uit diverse oude en nieuwe parken. De groene route doorkruist daarnaast diverse andere gebieden, zoals de campus van de Universiteit van Leiden en de Hortus Botanicus.
Het ontwerp werd gemaakt door de gemeente in samenspraak met de Vrienden van het Singelpark en burgers, met het beeldkwaliteitsplan als leidraad. In dat beeldkwaliteitsplan, dat LOLA Landschape Architects en Studio Karst in samenspraak met gemeente en Stichting Vrienden van het Singelpark maakten, werd in 2014 de visie op het vergroenen, versterken en verbinden van de Leidense waterstructuur uiteengezet.
Tijdens de kennisbijeenkomst op 28 september kijken we terug op de afgelopen jaren alsmede naar de voortgang van het Singelpark.

Aanmelden kan alleen via de volgende link: AANMELDEN

Bij vragen kunt u de organisatie bereiken via info@degroenestad.nl
 

Gerelateerde artikels