arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek over openbare tuinen en parken in Brussel

5 min. leestijd
Boek over openbare tuinen en parken in Brussel

Een frisse kijk op het landschap in de hoofdstad. Een rijk geïllustreerd overzicht van de heel aparte geschiedenis van haar parken en tuinen van de achttiende eeuw tot nu. Een ontdekking van de structurerende functie van planten in het stadsweefsel. Dat biedt u dit boek ‘Brussel. Twee en een halve eeuw openbare parken en tuinen 1775-2020’, gepubliceerd door het CIVA.

De focus ligt op gebieden die publiek toegankelijk zijn en waar we vaak door lopen, meestal zonder ons af te vragen uit welke tijd ze dateren, in welke stijl ze geconcipieerd zijn en waarom ze er überhaupt zijn. In dit boek worden al deze vragen tegen het licht gehouden.

Verder is er aandacht voor de ontwerpers van deze landschappen, die dikwijls in het duister van de geschiedenis zijn gebleven, hoewel hun realisaties, zo blijkt uit de bijdragen in dit boek, niet de vrucht van het toeval of de natuur zijn, maar volwaardige artistieke creaties.

Ten slotte worden deze werken opnieuw in hun internationale context geplaatst. Zo wordt duidelijk dat het Brussels Gewest al die tijd een kruispunt was van uiteenlopende invloeden en dat deze een beslissende bijdrage hebben geleverd aan de eigen aard en het specifieke uitzicht van dit gebied.

U kunt het boek hier bestellen.

Gerelateerde artikels