arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek over Therapeutische tuinen

2 min. leestijd
Boek over Therapeutische tuinen

Het boek ‘Therapeutische tuinen’ van de vzw Terra Therapeutica biedt een ondersteunende aanzet tot het realiseren van een boeiende, groene binnen- en buitenomgeving bij residentiële woonzorgcentra. Het levert inzichten om met een doordachte visie aan de slag te gaan, zowel tijdens de voorbereiding, de uitvoering als het beheer van het project.

Nog nooit hebben we het belang van open ruimte en een groene omgeving zo expliciet aan den lijve ondervonden als tijdens de recente coronacrisis. Een van de meest gehoorde adviezen was dat beweging en buiten zijn helpt in deze moeilijke periode. Woonzorgcentra die over een 'aangepaste' tuin beschikten, ervaarden dit als een immense luxe. Het besef dat je eigen omgeving thuis of in het woonzorgcentrum ertoe doet en een meerwaarde biedt, groeide. De effecten van de tuin worden bewuster beleefd dan ooit.

Het boek focust zich op therapeutische tuinen binnen de ouderzorg, van thuissituatie tot residentiële ouderenzorg

Terra-Therapeutica is een vzw die zich inzet voor het op de kaart zetten van tuintherapie en therapeutische tuinen in Vlaanderen, o.a. via voordrachten, ondersteuning & advies. Ze bundelen de kennis, methodieken en expertise hieromtrent. Daarnaast ijveren ze voor het uitbouwen van een opleiding (tuintherapie en ontwerp therapeutische tuinen).

Meer info: Uitgeverij Politeia

Gerelateerde artikels