arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekpresentatie en tentoonstelling Boekpresentatie en opening tentoonstelling ‘Landschappen, het onvoltooide’

2 min. leestijd
Boekpresentatie en tentoonstelling ‘Landschappen, het onvoltooide’

Op 17 maart 2022 wordt in Gent het nieuwe boek ‘Landschappen, het onvoltooide’ voorgesteld en opent ook een tentoonstelling. Het boek biedt een overzicht van het oeuvre en de gedachtegang van tuin- en landschapsarchitect Christian Vermander, stichter van buro voor vrije ruimte.

Met dit boek wil Vermander een aanzet geven tot een denkwijze waarbij het gevoel voor schoonheid in, met en door de natuur vooropstaat. Hiervoor kijkt hij door de lens van zijn eigen oeuvre naar de geschiedenis én de toekomst van ons doen en laten in de buitenruimte. Studies, projecten en leeropdrachten in binnen- en buitenland vormen de basis van een eerste boekdeel ‘Words’, waarin Vermander zijn gedachtegang, inspiratie en begrippen nader toelicht en waarin zienswijzen van vele gastauteurs aan bod komen. In een tweede boekdeel ‘Works’ presenteert hij samen met Paul Geerts een zeer uitgebreide en uiteenlopende selectie van projecten in binnen- en buitenland.

Beide boekdelen, gebundeld in een luxueuze kaft, werpen samen een unieke blik op tuin- en landschapsarchitectuur waarbij de verwondering en het inzicht over de (buiten)ruimte in al haar facetten, in tijd en beweging, zich steeds vernieuwen en ontwikkelen.

Inschrijven voor het openingsevent

Je kunt het boek 'LANDSCHAPPEN het onvoltooide' aankopen op het Openingsevent of rechtstreeks bij de uitgever bestellen.

Kan je niet aanwezig zijn, maar wil je graag de tentoonstelling bezoeken? Dit kan gratis vanaf 18 maart 2022 tot en met 15 april 2022 op weekdagen van 9 tot 18u en zaterdag 26 maart van 14 tot 18u. De tentoonstellingsruimte bevindt zich op de HOGENT site Geraard de Duivelstraat-De Wijnaert, Geraard de Duivelstraat 5, 9000 Gent

Gerelateerde artikels