arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugge / AZ Sint Lucas krijgt ‘Wachtkamer in de natuur’

2 min. leestijd
Brugge / AZ Sint Lucas krijgt ‘Wachtkamer in de natuur’

Zorgcentra die aan natuurgebieden grenzen, krijgen de kans om samen met het Agentschap Natuur en Bos wandellussen uit te werken en gezonde boshoekjes in te richten waar bezoekers, maar ook patiënten en personeel, een verkwikkende pauze kunnen inlassen. Het AZ Sint-Lucas in Brugge ligt aan de rand van de Assebroekse Meersen, een prachtig natuurgebied met o.a. de Steenbrugse Bosjes. Dit ziekenhuis wilde dan ook graag een eerste wachtkamer in de natuur ontwikkelen.

Het AZ Sint-Lucas krijgt drie wandellussen, gaande van een korte wandeling van max. 20 minuten tot een langere van ongeveer een uur, zodat iedereen uit het ziekenhuis – bezoeker, patiënt en personeel – er tussendoor van de natuur kan genieten. Aan de balie van het ziekenhuis krijg je meer informatie. Ook buiten wordt er een infobord voorzien. De wandellussen krijgen een tijdsindicatie mee zodat je na een heilzame wandeling tijdig op je afspraak geraakt. In de bosjes komen extra rustbanken en idealiter ook afgeschermde stiltehoekjes, spelelementen voor kinderen en een buitenklas. Tenslotte is het de bedoeling om het bos in te zetten bij therapeutische behandeling voor allerhande doelgroepen.

ANB zoekt nog andere ziekenhuizen die zo’n ‘Wachtkamer in de natuur’ willen inrichten.

Gerelateerde artikels