Overslaan en naar de inhoud gaan

Brussel / ‘Fruitbomen in de stad’

1 min. leestijd
Brussel / ‘Fruitbomen in de stad’

Op zondag 9 februari 2020 organiseren de burgerprojecten Good Food, Leefmilieu Brussel, het collectief ipé en het Netwerk van Brusselse zadentuinen een zadenruilbeurs en een debat-conferentie over fruitbomen in de stad in Tour & Taxis.

De stad tot een eetbare plek maken door fruitbomen te planten en de burgers sterker te betrekken? Dat kan! Sinds een tiental jaar kan de productie van fruit in stedelijk gebied op veel succes rekenen in Brussel, net zoals in heel wat andere steden. Er worden almaar meer initiatieven genomen om boomgaarden aan te leggen of in ere te herstellen, fruitbomen aan te planten in de openbare ruimte, parken, op braakliggende terreinen, stoepen en daken. Bovendien ontstaan steeds meer projecten die zich toeleggen op de recuperatie van onverkocht of ongeplukt fruit. Dat is heuglijk nieuws, want fruitbomen vragen weinig van de bodem, maar hebben een sterke impact op het levenskader, de opbouw van alimentaire autonomie, het stedelijke ecosysteem, de gezondheid en de sociale cohesie.

De conferentie is een mooie gelegenheid om te zien hoe het vandaag met de fruitbomen in Brussel gesteld is en verder de uitdagingen en ondersteunende acties toe te lichten. Vier innoverende burgerprojecten zullen in de schijnwerpers worden geplaatst bij wijze van inspiratiebron. Het debat staat gepland van 16 tot 18u

Klik hier voor het volledige programma en alle praktische info.

Gerelateerde artikels