arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenzorg: vergroening op maat van zorginstellingen

2 min. leestijd
Buitenzorg: vergroening op maat van zorginstellingen

Universiteit Antwerpen (leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving) en de Antwerpse Regionale Landschappen onderzoeken in het project Buitenzorg de vergroening op maat van zorginstellingen, vanuit het idee dat natuur een gunstig effect heeft op de gezondheid. In de eerste plaats voor de patiënten, maar ook voor het personeel, de bezoekers en de omwonenden.

De UAntwerpen zal instaan voor de geneeskundige kant van het verhaal aan de hand van meetbare factoren. De Regionale Landschappen moeten zowel de natuur - en landschapswaarden als de beleving en gevoelsmatige aspecten verder vertalen in de praktijk, de effectieve vergroening. Deze werking wordt in een tool ontwikkeld.

In totaal worden minstens 4 zorginstellingen betrokken gaande van effectieve (her)aanleg van de buitenruimte, planvorming van buitenruimte, relaties leggen tussen zorginstelling en groene/natuurlijke omgeving buiten de eigen grenzen tot geslaagde projecten als inspiratie en referentie … zowel in stedelijke als in landschappelijke context. Het project gelooft erin dat het via deze aanpak met o.a. bewijsvoering, proces en draagvlak nog meer zorginstellingen kan enthousiasmeren en overtuigen om het contact met de natuur of het landschap op te zoeken.

 

Gerelateerde artikels