arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne ‘Nederland plant bomen’ van start

2 min. leestijd
Campagne ‘Nederland plant bomen’ van start

De Evangelische Omroep (EO), Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds zijn gezamenlijk de campagne Eén miljoen bomen voor nieuwe bossen in Nederland gestart. Zij roepen iedereen in Nederland op om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen van bomen. Met die bomen worden in de 12 Nederlandse provincies nieuwe bossen aangelegd.

Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen. Met Stichting Nationale Boomfeestdag wordt samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om met de klas of met ouders, oma’s en opa’s bomen te gaan kopen om ze te (laten) planten in de bossen van Staatsbosbeheer. Een boom kost 7,50 euro, inclusief het planten en de eerste jaren jeugdverzorging in één van de nieuwe bossen.
De campagne bestaat uit een online platform:
nederlandplantbomen.nl, een serie korte tv-afleveringen van 1 tot 6 maart 2021 op NPO1 en wordt afgesloten tijdens de 64ste Nationale Boomfeestdag op 17 maart 2021.

Gerelateerde artikels