arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

COVID-19 / Richtlijnen in bos- en natuurgebieden

2 min. leestijd
COVID-19  / Richtlijnen in bos- en natuurgebieden

Zeker tot en met 5 april gelden een aantal richtlijnen voor wandelingen in bos- en natuurgebieden.

• Trek bij voorkeur zo dicht mogelijk bij huis de natuur in! Verplaats je dus van thuis te voet of met de fiets. Verplaatsingen naar een bos of natuurgebied moeten maximaal beperkt worden. Een groot aantal gemeentelijke parkings van natuurgebieden werden afgesloten. Bezoekers blijven welkom te voet of met de fiets, maar hou je auto thuis.

• Kom alleen wandelen, met het gezin, of met ten hoogste twee personen die niet tot hetzelfde gezin behoren. Vermijd wandelingen met grootouders of mensen uit de risicogroepen.
• Hou minimaal 1,5 meter afstand tegenover mensen die niet tot je gezin behoren. Als het zo druk is in het bos of natuurgebied dat je de afstandsregels niet strikt kunt naleven, doe je er best aan terug naar huis te keren en op een ander moment de natuur in te trekken.

• Het is niet toegestaan om eventuele speeltuigen te gebruiken.

• Barbecuezones en bivakzones worden afgesloten en mogen niet gebruikt worden. Ook banken, (picknick)tafels en kijkhutten worden afgesloten in de grootste domeinen.

• Individuele fysieke activiteit is toegelaten. Onder fysieke activiteiten moet verstaan worden: wandelen, lopen en fietsen. Jagen, hengelen en andere recreatievormen zijn tot nader order zijn verboden. Paardrijden is nog wel mogelijk, maar alleen de absoluut noodzakelijke activiteiten om het dierenwelzijn te waarborgen mogen blijven doorgaan. Paardrijden als recreatieve bezigheid is dus niet meer toegelaten. Ook alle vormen van lessen en clubactiviteiten zijn verboden. 

De boswachters en natuurinspecteurs hebben de opdracht gekregen om de komende periode waarin de bijzondere coronamaatregelen gelden, strikt te handhaven en mensen aan te spreken die de richtlijnen niet opvolgen.

Bron: Natuur en Bos

Gerelateerde artikels