arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Deurnese straat proeft van meer groen

2 min. leestijd
Deurnese straat proeft van meer groen

Op zaterdag 7 augustus kreeg de Van Heymbeecklaan in Deurne een groen kleedje aangemeten. Met de hulp van een proefopstelling testen we hier samen met de bewoners hoe de overwegend grijze en verharde straat er in de toekomst groener kan uitzien.   

De opstelling bestaat uit grasmatten en 40 houten bakken met grote bomen en struiken. Schuine parkeervakken maken ruimtebesparend parkeren mogelijk. Vanaf nu geldt éénrichtingsverkeer in de straat. De groene elementen fleuren het straatbeeld op tot november. Dan volgt een grondige evaluatie en een bestendiging van de positieve elementen in de loop van 2022.

Bekijk hier het filmpje dat ATV maakte.

De proefopstelling komt er na een uitgebreid participatieproces met de bewoners en past binnen het project GruunRant Onthardt. Met deze campagne breken we stenen uit op vijf locaties in de Voorkempen in de strijd tegen de klimaatverandering.  

Gerelateerde artikels