arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsland investeert in stadsbomen en openbaar groen

2 min. leestijd
Duitsland investeert in stadsbomen en openbaar groen

Het Duitse milieuministerie (BMUV) wil in de periode 2022 tot 2026 vier miljard investeren met het Actieprogramma voor natuurlijke klimaatbescherming. Een van de actiepunten is het aanplanten van stadsbomen en stedelijk groen.

Met dit Actieprogramma voor natuurlijke klimaatbescherming wil het Duitse ministerie voor Milieu, Natuurbehoud, Nucleaire Veiligheid en Consumentenbescherming 'een substantiƫle bijdrage leveren aan klimaatbescherming, aan de bescherming van de biologische diversiteit en het voorkomen van de gevolgen van de klimaatcrisis. De synergieƫn tussen natuurbehoud en klimaatbescherming moeten meer en specifieker dan voorheen worden benut.

"Natuurlijke klimaatbescherming" betekent dat intacte ecosystemen zoals bossen, uiterwaarden, heidevelden of stedelijke groene ruimten een aanzienlijke hoeveelheid koolstofdioxide binden en een belangrijke beschermende en resistente rol spelen bij extreme weersomstandigheden. Dit potentieel moet worden benut en veiliggesteld voor toekomstige generaties. Specifieke werkterreinen zijn de ontwikkeling van een strategie voor de bescherming van veengebieden, de renaturatie en opwaardering van uiterwaarden, het herstel van aangetaste ecosystemen en het natuurbeheer van de groene ruimte.

Meer informatie vindt u op de website van de BMUV

Gerelateerde artikels