arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Economische koppeling tussen woningbouw en groenvoorziening

Paul Roncken © www.groengroeitmee.nl

Paul Roncken was van eind 2015 tot en met 2023 de Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) van de provincie Utrecht. Gedurende deze periode had hij een cruciale rol bij het ontwikkelen van ideeën en concepten voor een groenere leefomgeving.

Eén van zijn invloedrijke bijdragen was het Ringpark-advies, wat later diende als uitgangspunt voor het Groen Groeit Mee-programma. ‘Omdat er steeds meer aandacht nodig is voor maatregelen op het gebied van biodiversiteit, voedselvoorziening, wateropvang en opwekking van energie zocht ik naar een economische verbinding tussen bouwprojecten en het buitengebied: investeer je in woningbouw en infrastructuur, dan moet je ook investeren in de realisatie van regionaal groen, ook al ligt dat buiten het plangebied’, stelt hij.

Zijn Ringparkconcept voor Utrecht was de basis voor het Groeit Mee Pact. Daarin staat de ambitie om de 'rode' en 'groene' ontwikkelingen in de provincie Utrecht in balans te brengen en te zorgen dat groen een wezenlijk onderdeel wordt van de ruimtelijke programmering. In dit interview deelt Paul Roncken zijn visie op Groen Groeit Mee en zijn perspectief op de toekomst van groen in de provincie Utrecht.

 

Bron foto: Paul Roncken © www.groengroeitmee.nl

Gerelateerde artikels