arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie STAD = NATUUR

5 min. leestijd
Expositie STAD = NATUUR

Door klimaatverandering en verdichting van steden komt de ontwikkeling van stadsnatuur in een stroomversnelling. Om steden leefbaar te houden en het hoofd te bieden aan hittestress, droogte, overstroming en afname biodiversiteit. De expositie STAD = NATUUR, door Kunstloc Brabant in de LocHal in Tilburg (NL) vraagt aandacht voor de belangrijke rol die creatieve makers hebben in het vormgeven van de groene stad. Een expositie over klimaatadaptatie, het delen van de beperkte ruimte in de stad en het zoeken naar een nieuw evenwicht tussen mensen, planten, dieren, bodem en water in de stad.

Stadsnatuur staat volop in de belangstelling. Voor een aantrekkelijke stad, recreatie, gezondheid en sociale contacten. En de laatste jaren ook als middel voor aanpassing aan klimaatverandering: voor verkoeling in verdichtende en warmer wordende steden, voor sponswerking in tijden van extreme regenval of droogte, voor verbetering van biodiversiteit. Hoe verdelen we de beperkte ruimte in de stad tussen mensen, dieren en planten en komen we tot een goed evenwicht? Van natuur als middel voor klimaataanpassing, en het ontwerpen van ruimte voor stadsnatuur, tot het loslaten van controle en het omarmen van natuur die zijn eigen weg vindt. Een expo met prikkelende kunstwerken en installaties die je laten meekijken door de ogen van kunstenaars, vormgevers en (landschaps)architecten en laten zien hoe zij bijdragen aan bewustzijn en innovatie.

Met werk van Hein  van Duppen, Studio 1:1, The Urban Jungle Project, Erwin Lichtenegger, Lady Penelope, Studio Sway, Studio Klarenbeek & Dros, Victor Retel Helmrich, Urban Reef, Mirte van Laarhoven, Matilde Boelhouwer, Merle Bergers en Hans van Lunteren.  

Meer info: kunstlocbrabant.nl

Gerelateerde artikels