arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Floriade Expo 2022 / 'Growing Green Cities'

2 min. leestijd
Floriade Expo 2022 / 'Growing Green Cities'

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar lang hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De zevende Floriade richt zich volledig op het thema 'Growing Green Cities'. Het Floriadeterrein moet een ‘levend laboratorium’ zijn, waar nieuwe technologieën voor groen, voeding, energie en gezondheid worden onderzocht en toegepast.

Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te maken en te houden. De Floriade Expo 2022 wil een ‘living lab’ en een showcase voor de Groene Stad van de Toekomst zijn: ze toont innovatieve en inspirerende oplossingen voor mondiale vraagstukken zoals voedselvoorziening, gezondheid, klimaatverandering en duurzame energiewinning.

Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen, van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken.

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kun je ook gewoon genieten van de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Je kunt een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst- en cultuurprogramma.

Vier subthema’s

Het Floriade park is opgebouwd uit permanente onderdelen en onderdelen specifiek voor de Expo. Allemaal dragen ze bij aan Floriade’s vier subthema’s: Greening the City, Feeding the City, Healthying the City en Energising the City. Onderwerpen die je niet alleen terugziet in tal van paviljoens en in het gigantische kascomplex, maar ook bij het arboretum en in het kunst- en cultuurprogramma.

• Greening the City: Dompel je onder in het groen

Groene steden zijn leefbare steden. Maar hoe maak je een dichtbebouwde stad groen? Dompel je onder in het groen in het arboretum: een levende catalogus van bomen en planten. Elke soort heeft een aantoonbare functie in de groene stad van de toekomst.

• Feeding the City: Duurzame voedselproductie voor en door de stad

Voedselproductie is niet langer voorbehouden aan het platteland. Graag presenteren we samen met onze deelnemers en sponsoren oplossingen op het gebied van experimentele land- en tuinbouw, stadstuinbouw, kunstmatig geproduceerd voedsel, voeding, gezondheid en duurzame landbouw.

• Energising the City: Nieuwe bronnen van energie

Duurzame energieoplossingen zijn onmisbaar. Zeker als we met een groeiende bevolking steeds meer energie nodig hebben. Floriade Expo 2022 neemt je mee in nieuwe manieren om energie op te wekken, op te slaan en te besparen.

• Healthying the City: Voel je gezond in een gezonde stad

We willen ons zo lang mogelijk goed voelen en actief deelnemen aan de samenleving. Floriade Expo 2022 laat de zoektocht zien naar schone lucht, schoon water en een schone bodem die je helpen om je lichamelijk en geestelijk zo fit mogelijk te voelen.

Belgisch paviljoen

Ook België neemt met een eigen paviljoen deel aan de Floriade 2022. De Belgische stand wordt georganiseerd door Belexpo, in samenwerking met VLAM en Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen, en diverse sectororganisaties. De Belgische stand wil inspireren met zijn typisch Belgische tuin en kennis delen met bezoekers, tuinbouwproducenten, landbouwindustrieën en andere deelnemers.

Gerelateerde artikels