arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Gent krijgt groene technologiecampus

2 min. leestijd
Gent krijgt groene technologiecampus

De KU Leuven is op zoek naar bijkomende ruimte voor haar opleidingen die ze in Gent aanbiedt – architectuur (Campus Sint-Lucas) en industrieel ingenieur (Technologiecampus) – goed voor zo’n 3.000 studenten. De bestaande gebouwen aan de Bargiekaai zijn te klein geworden. Het nieuwe gebouw aan de Bargiekaai zal ruimte bieden aan zowel de opleidingen van KU Leuven, Odisee Hogeschool en LUCA School of Arts.

DELVA Landscape Architecture werd na een selectieprocedure samen met BRUT (architectuur en stedenbouw), MINT (mobiliteit) en 3E (energie en klimaat) geselecteerd om het masterplan op te stellen voor de transformatie van de technologiecampus van de KULeuven en Odisee Hogeschool te Gent. De campus bevindt zich naast één van de Gentse groenklimaatassen, waarvan de visie opgesteld werd door DELVA en plusofficearchitects. Hierbij wordt dit masterplan (met toekomstige bouwopgaves) aangegrepen om één van de eerste, concrete en ambitieuze projecten te zijn die deze groenklimaatas versterken en er integraal mee verbonden wordt. Zo wordt er gewerkt naar een campus die inzet op duurzame mobiliteit, een gezonde en groene leefomgeving, en waar de buitenruimte ingezet wordt als plek voor het testen en prototypen van innovatieve technologische ontwikkelingen.

Gerelateerde artikels