arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta

2 min. leestijd
Gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta

De nieuwe ‘Gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta’ brengt (bijna) alle bomentuinen en interessante deelcollecties in parken en landgoederen van Nederland en Vlaanderen in kaart.

Arboreta zijn bijzondere bomentuinen. Van oudsher zijn het wetenschappelijke schatkamers voor botanisch of bosbouwkundig onderzoek en onderwijs, maar tegenwoordig zijn het juwelen van rust in ons jachtige bestaan.

Een gids van bijna 400 pagina’s, met uitgebreide beschrijvingen door landschapsarchitect René Siemens, praktische gegevens, achtergronden en veel foto’s en illustratiemateriaal.

Ook de ontstaansgeschiedenis, de ontwikkeling en de esthetische kant van de bomentuinen komt aan de orde. Daarnaast wordt aandacht besteed aan speciale boomcollecties in parken en landgoederen. In een inleidend essay bespreekt bioloog Gert van Maanen de wetenschappelijke en cultuurhistorische betekenis van arboreta vroeger en nu. Kunsthistorica Martine Bakker duikt in de erfenis van Nederlands beroemde tuinarchitect Leonard Springer, die meerdere arboreta ontwierp.

Meer info: Uitg. Blauwdruk

Gerelateerde artikels