arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Hasselt plant 500 klimaatbomen

2 min. leestijd
Hasselt plant 500 klimaatbomen

In het voorjaar van 2022 zal de stad Hasselt, met steun van de Vlaamse overheid, 500 extra bomen aanplanten. Inwoners kunnen meebepalen welke bomen op welke plaats komen te staan.

De bomen komen op 6 locaties in de stad: Park Godsheide, Banneux volkstuin, Ekkelgaarden, Ter Hilst, Stadspark, De Tesch. Buurtbewontrs kunnen mee kiezen welke bomen er komen en op welke specifieke plaats. Er zijn nog een heel aantal plaatsen waar een kleiner aantal bomen worden geplant.

Waarom? Omdat de klimaatopwarming in dichtbebouwde gebieden zorgt voor extra hitte. Hierdoor gaan niet alleen je omgevings- en leefkwaliteit omlaag, maar ook het risico op gezondheidsproblemen wordt hoger. Grote bomen zijn het beste wapen tegen extreme hitte. Wist je dat een grote boom dezelfde koelingskracht heeft als tien airco’s? Ze verdampen immers water en bieden schaduw op warme dagen.

Bron: Stad Hasselt

Gerelateerde artikels