arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Heldenbos zoekt ruim 5 hectare extra in Vlaanderen

5 min. leestijd
Heldenbos zoekt ruim 5 hectare extra in Vlaanderen

Het Heldenbos ter ere van alle coronahelden is een overweldigend succes. Nadat duizenden burgers in één maand tijd al 2.727 virtuele bomen plantten, komen daar vandaag nog eens 14.000 extra bomen bij. Zorgorganisatie i-mens zal, dankzij de steun van zijn partners, voor al zijn 14.000 medewerkers en vrijwilligers een Heldenboom planten. Het Wullebos in Moerbeke wordt hierdoor te klein en het Heldenbos wordt uitgebreid met meer dan 5 hectare.

Het idee om een bos te planten om alle coronahelden te eren, komt van het burgerinitiatief Bedanktmerci, het communicatiebureau Bigtrees, websitebouwer Statik, mediabureau Mediabrands, PR bureau Bepublic en wordt gerealiseerd door natuurorganisatie BOS+.

Het eerste Heldenbos wordt dit najaar aangeplant in het Wullebos in het Oost-Vlaamse Moerbeke. Gezien het succes van de campagne kijken de initiatiefnemers nu al richting lokale overheden, steden, gemeentes en privé-eigenaars om de overige bomen te planten op verschillende locaties in Vlaanderen.

Zorgmedewerkers i-mens krijgen boom

Dat er in het najaar plantacties voor de Heldenboscampagne in heel Vlaanderen zullen plaatsvinden, hebben de initiatiefnemers grotendeels te danken aan de gulle bijdrage van zorgorganisatie i-mens en zijn partners. Die zullen voor elk van de 14.000 medewerkers en vrijwilligers van i-mens bomen in heel Vlaanderen planten als dankbetuiging voor hun dagelijkse bijdrage aan de thuiszorg in Vlaanderen en Brussel.

“Onze 12.000 medewerkers en meer dan 2.000 vrijwilligers zijn stuk voor stuk helden in de zorg. Dat waren ze al lang vóór de corona-crisis. En dat zullen ze nog lang blijven. Voor hun inspanningen krijgen ze de laatste weken veel applaus. Terecht. Wij willen hen blijvend danken en planten een ‘Heldenbos’. We willen voldoende vierkante meters groenzone aanschaffen zodat er voor elk van hen een boom kan komen. Zo wordt de inzet van onze medewerkers vereeuwigd en zichtbaar over heel Vlaanderen.” Karin Van Mossevelde, algemeen directeur van i-mens.

Heldenbossen voor een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving

Een boom planten voor coronahelden toont niet alleen de appreciatie voor het vele werk dat ze tijdens de coronaperiode hebben uitgevoerd, maar is ook nodig voor het milieu. België staat aan de vooravond van een lange periode van kurkdroge zomers die ongetwijfeld zullen gepaard gaan met een of meerdere hittegolven. Bossen kunnen periodes van droogte overbruggen door de bufferende werking van de vochtvoorraad in de bosbodem en voor broodnodige verkoeling zorgen tijdens hittegolven.

Zorg dragen voor onze zorgverleners begint bij het creëren van een gezonde en klimaatbestendige  leefomgeving. Met de aanleg van een nieuwe Heldenbossen dragen we daartoe bij”, besluiten Van Mossevelde en Carlier. “Dat verdienen niet alleen onze coronahelden of de 14.000 werknemers en vrijwilligers van i-mens, maar ook alle burgers die noodgedwongen deze zomervakantie dicht bij huis zullen doorbrengen.”

i-mens kan rekenen op de warme steun van partners en sympathisanten: P&V, Cohezio, Multipharma, Steunpunt Mantelzorg, de ziekenfondsen van de Socialistische Mutualiteiten, Partena, OZ, Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, MutPlus Brabant, LM+.

Iedereen kan op elk moment voor maar €5 een boom planten voor een held op www.heldenbos.be

Contact: Bart.carlier@bosplus.be

Gerelateerde artikels