arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Loo | Ilex crenata 'Dark Green' vervangt buxus

2 min. leestijd

Tijdens de restauraties in de historische baroktuin van Paleis Het Loo in Nederland werd besloten de door schimmelziektes aangetaste buxushagen te rooien. De keuze viel op de Japanse hulst, Ilex crenata ‘Dark Green’ als vervanger.

De historische baroktuin van Paleis Het Loo in Nederland
De historische baroktuin van Paleis Het Loo in Nederland

De keuze voor Ilex crenata ‘Dark Green’ is gemaakt vanwege de sterke gelijkenis met de oorspronkelijke Buxus sempervirens en de uitstekende resistentie tegen schimmels en virussen. Behalve de grote gelijkenis met Buxus heeft Ilex crenata ‘Dark Green’ een dichtgesloten groei en is de plant goed laag te houden. En extra is de bescheiden groei en de goede winterhardheid.

In totaal werden de voorbije jaren 27 kilometer buxushaag verwijderd en vervangen door Ilex crenata 'Dark Green'. Dit is een beschermde selectie van de Belgische boomkweker Oprins uit Rijkevorsel.

Gerelateerde artikels