arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Leefmilieu Brussel organiseert burgerbevraging

2 min. leestijd
Leefmilieu Brussel organiseert burgerbevraging

De coronacrisis heeft een grote impact op ieders realiteit. Onze gewoonten, manier van leven en verwachtingen zijn veranderd. Om de huidige milieuprojecten te laten evolueren en projecten voor te stellen die zijn aangepast aan die nieuwe verwachtingen en motivaties wil Leefmilieu Brussel de Brusselse bevolking bevragen en de vinger aan de pols houden.

De resultaten van die bevraging zullen Leefmilieu Brussel en de minister van Leefmilieu de nodige becijferde gegevens verschaffen om de Brusselaars te begeleiden bij de voorbereiding van de stad van morgen. 

In de herfst zal een burgerpanel van 150 Brusselaars worden gelanceerd om over de resultaten van de burgerbevraging te debatteren. De deelnemers zullen worden uitgeloot zodat een gediversifieerd panel van Brusselaars kan worden samengesteld

Die 150 Brusselaars zullen drie dagen lang samenkomen en met experts van gedachten wisselen om na te denken over de manier waarop we het Brussel van morgen kunnen voorbereiden. De conclusies van dat proces zullen de werkzaamheden van Leefmilieu Brussel verrijken om de veerkracht van de stad te verbeteren en een kwaliteitsvol overheidsbeleid voor iedereen te waarborgen.

Tot slot zullen de burgers opnieuw centraal komen te staan tijdens een evenement aan het eind van het jaar. Er zal dan een ‘Dag van de veerkracht’ worden georganiseerd. Tijdens die dag zullen de panelleden hun conclusies van het hele participatieve proces « Laten we Brussel samen voorbereiden » komen voorstellen.

U kunt de enquête hier invullen.

Gerelateerde artikels