arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse fietsroutenetwerk wint Landezine Award 2022

2 min. leestijd
Limburgse fietsroutenetwerk wint Landezine Award 2022

Het Limburgs fietsroutenetwerk met 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Bosland en 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen heeft de speciale juryprijs gewonnen van de 7e editie van LILA - Landezine International Landscape Awards 2022.

De Landezine International Landscape Awards worden elk jaar uitgereikt door de gespecialiseerde website Landezine voor vernieuwende tuin- en landschapsprojecten wereldwijd.

De Speciale Juryprijs ging dit jaar naar het fietsnetwerk Limburg, en meer bepaald de bijzondere attracties 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Bosland en 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen. Er werd een nieuwe identiteit en strategie voor de provincie bedacht, namelijk fietstoerisme, dat bezoekers naar het landschap zou brengen en zowel het natuurlijke als het cultureel/industriële erfgoed zou benadrukken. Het team van Toerisme Limburg werd geïnspireerd door de Noorse toeristische routes, in het bijzonder hoe ze schilderachtige plekken en design met elkaar verbinden.

Bekijk hier alle laureaten van de LILA 2022

Gerelateerde artikels