arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer stadsgroen: de 3-30-300-vuistregel

2 min. leestijd
Meer stadsgroen: de 3-30-300-vuistregel

Cecil Konijnendijk, directeur Nature Based Solutions Institute aan de universiteit van British Columbia (Canada), lanceert op Hortipoint de 3-30-300-vuistregel voor meer en gezonder stadsgroen.

Deze regel richt zich op de cruciale bijdrage van stadsbomen en andere stedelijke natuur aan gezondheid en welzijn. De vuistregel houdt rekening met het feit dat veel verschillende aspecten een rol spelen bij het succes van stedelijk groen. Het komt ook tegemoet aan de behoefte om stadsgroen in onze leefwereld op te nemen.

Het toepassen van de 3-30-300-vuistregel zal volgens Konijnendijk stedelijk groen in vele steden uitbreiden en verbeteren.

3 bomen zichtbaar vanuit elk huis

De eerste regel is dat iedereen vanuit huis minstens drie bomen moet kunnen zien, liefst bomen van behoorlijke omvang.

30 procent bladerdek in elke buurt

Op wijkniveau zou 30% bladerdek een minimum moeten zijn, en steden moeten waar mogelijk streven naar een nog hoger percentage.

300 m van het dichtsbijzijnde park of groene ruimte

Niemand mag meer dan 300 meter van een park of groene ruimte wonen waar je kunt recreëren. Als afstand wordt vaak een veilige wandeling van 5 à 10 minuten genoemd.

Lees het volledige artikel op Hortipoint.nl

Gerelateerde artikels