arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland plant 80 Tiny Forests en 400 Tuiny Forests aan

2 min. leestijd
Nederland plant 80 Tiny Forests en 400 Tuiny Forests aan

Het Nederlandse IVN Natuureducatie plant de komende maanden, samen met scholen, vrijwilligers, gemeenten en tuineigenaren, 80 Tiny Forests en 400 Tuiny Forests aan. Dat komt neer op meer dan 50.000 bomen.

Een Tiny Forest is een inheems minibos van ongeveer 200 m2. Dit bos stimuleert de biodiversiteit, helpt bij waterberging en hittestress en is een fijne plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. De tuinvariant, Tuiny Forest, is een inheems bosje van 6 m2. Tijdens deze 'Plant mee'-campagne wordt er in totaal bijna 2 hectare aan groen geplant.
Een Tiny Forest bestaat volledig uit inheemse bomen en heesters. Deze soorten hebben zich na de laatste ijstijd spontaan in Nederland gevestigd. Inheemse planten zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders en vogels aan dan exotische soorten. Daarnaast plant IVN in stedelijk gebied; de plek waar vergroening het hardst nodig is.

De Tiny Forest beweging breidt zich inmiddels uit naar omringende landen waaronder Belgiƫ, Frankrijk en Ierland.

www.ivn.nl

Gerelateerde artikels