arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw beweegproject zoekt 3 pilootgemeenten

5 min. leestijd
Nieuw beweegproject zoekt 3 pilootgemeenten

Infopunt Publieke Ruimte lanceert een nieuw beweegproject dat moet aanzetten tot beweging op een zeer laagdrempelige manier, in openlucht en toegankelijk voor iedereen. Dit jaar start het project in 3 pilootgemeenten die een voortrekkersrol zullen uitoefenen en aan interessante voorwaarden kunnen intekenen. Na een grondige evaluatie zal het project verder in Vlaanderen worden uitgerold. 

Infopunt Publieke Ruimte maakt via diverse activiteiten (congres, publicaties, vormingsmomenten,…) werk van kwaliteitsvolle inrichting van publieke ruimte. Een kwaliteitsvolle inrichting gaat over groene ruimten, leuke plekjes in een gemeente om te vertoeven, gedeelde ruimte, de integratie van water in projecten, de plaats van voetgangers en fietsers in de ruimte, speelplekken voor kinderen maar uiteraard ook over kwaliteitsvolle beweegplekken. In de huidige coronatijden is gebleken dat er nood is aan kwalitatieve ruimte in de buurt. Gemeenten moeten streven naar een kwalitatieve inrichting van de ruimte met groenzones, met ontmoetingsplaatsen maar ook met beweeginfrastructuur in openlucht.

Het nieuwe beweegproject zet aan tot beweging op een zeer laagdrempelige manier, in openlucht en toegankelijk voor iedereen. Dit jaar nog start het project in 3 pilootgemeenten die een voortrekkersrol zullen uitoefenen en aan interessante voorwaarden kunnen intekenen. Na een grondige evaluatie zal het project verder in Vlaanderen worden uitgerold. 

Er zijn slechts 3 gemeenten die kunnen deelnemen. Inschrijven kan tot en met 31augustus 2020. Na deze datum zullen de geselecteerde gemeenten op de hoogte worden gebracht om in het najaar van start te gaan.

Meer info: Infopunt Publieke Ruimte

Gerelateerde artikels