Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw boek “The Green City Guidelines – The foundations of a healthy city”

2 min. leestijd
Nieuw boek “The Green City Guidelines – The foundations of a healthy city”

Op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is het boek “The Green City Guidelines – The foundations of a healthy city” gepresenteerd. Bomen en planten in en om gebouwen en steden zorgen voor een mooiere, gezondere stad. Richtlijnen voor het vergroenen van een grijze stad zijn helder samengevat in het zojuist verschenen boek The Green City Guidelines – The foundations of a healthy city.

In het boek licht het College van Rijksadviseurs de rol van groen in de stedelijke inrichting van Nederland toe, gevolgd door twaalf specialisten uit het veld die hun visie op de essentie van groen in de stedelijke omgeving delen. Het effect van groen op temperatuur, waterhuishouding, schone lucht, gezondheid, arbeidsproductiviteit, vastgoedwaarde en biodiversiteit wordt onderbouwd en praktische aanbevelingen worden gedaan voor directe toepassing. Van hulp bij het kiezen van de juiste soorten planten tot voorbeelden van concrete toepassingen. Dit boek biedt hierin een praktische handleiding.

De tweede helft van het boek biedt concrete lijsten van kamerplanten, bomen, struiken, vaste planten en bloembollen die een bijzondere bijdrage leveren aan het binnenstedelijke klimaat. In een praktische tabel staan bomen met hun specifieke toegevoegde waarde voor negen ecosysteemdiensten. Als extra hulp biedt het boek voorbeelden van plantencombinaties met heesters, vaste planten en bloembollen.

De auteurs van de tweede helft van het boek maken onderdeel uit van het groenteam van Floriade Expo 2022. Niek Roozen is landschapsarchitect en verantwoordelijk voor de inrichting van het Floriade-terrein. Jaap Smit is als dendroloog verantwoordelijk voor het arboretum. Jacqueline van der Kloet nam als specialist vaste planten, de onderbeplanting voor haar rekening en ontwierp de bloembollen en perkplantencombinaties.

Het boek heeft als doel steden over de hele wereld gezonder, aangenamer en mooier te maken.

Meer info

Gerelateerde artikels