arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe projectoproep ‘Natuur in je Buurt’

5 min. leestijd
Nieuwe projectoproep ‘Natuur in je Buurt’

De negende editie van de Vlaamse projectoproep "Natuur in je buurt" breidt zijn doelgroep uit naar scholen in de vorm van een volwaardige evenknie "Natuur in je school".

De projectoproep Natuur in je Buurt wil projecten ondersteunen die, door middel van natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen, zowel tegemoetkomen aan een duidelijke maatschappelijke nood, als bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat ook onze biodiversiteit ondersteund wordt.

Via deze projectoproep biedt Natuur en Bos de kans aan lokale overheden, verenigingen, organisaties of onderwijsinstellingen en zorgvoorzieningen die tot de Vlaamse deelstaatoverheid behoren om een initiatief te nemen om een natuuroplossing te realiseren.

Er kunnen twee types projectvoorstellen ingediend worden:

  • Een projectvoorstel type A vraagt een financiering groter dan 15.000 euro. Natuur in je Buurt financiert 75% van de goedgekeurde projectbegroting met een maximum van 150.000 euro.
  • Een projectvoorstel type B vraagt een financiering groter dan of gelijk aan 3.000 euro. Natuur in je Buurt financiert 75% van de goedgekeurde projectbegroting met een maximum van 15.000 euro. Door het indienen van het projectvoorstel gaat de aanvrager een resultaatsverbintenis aan.

Het project mag nog niet in uitvoering zijn, maar de uitvoering moet wel binnen een termijn van één jaar, na kennisgeving van financiering, van start kunnen gaan. Het project moet gerealiseerd worden binnen een termijn van drie jaar.

  • Het project moet leiden tot een netto toename van de groene oppervlakte OF tot een verbetering van de natuurkwaliteit. 
  • Het project moet na uitvoering minstens 10 jaar in stand gehouden worden. Wat het onderhoud betreft moeten de principes van het Harmonisch Park- en Groenbeheer gevolgd worden.
  • Alle voorwaarden en de volledige procedure vindt u in het reglement van de oproep.

Bekijk hier projecten die in het verleden een subsidie kregen.

Bekijk hier het infobundel. Een projectvoorstel indienen kan tot en met 8 augustus 2022.
 

“Natuur In Je School”

Voor onderwijsinstellingen en de vergroening van speelplaatsen en de schoolomgeving wordt een gerichte projectoproep “Natuur In Je School” georganiseerd.

De projectoproep Natuur in je School wil projecten ondersteunen die initiatief nemen om een natuuroplossing te realiseren ter ondersteuning van hun onderwijsopdracht. Hierbij komen ze tegemoet aan de noden van de school op vlak van het welzijn op school (leerlingen, personeel en andere gebruikers) en de onderwijsmissie en dragen ze bij aan een robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur. De projectvoorstellen moeten al een uitgewerkt idee hebben over hoe de schoolomgeving ingericht zal worden.

Het schoolbestuur van een onderwijsinstelling kan een project indienen. Natuur in je School financiert maximum 75% van de goedgekeurde projectbegroting. De gevraagde steun bedraagt minimum 20.000 euro en maximum 150.000 euro.

Het project mag nog niet in uitvoering zijn, maar de uitvoering moet wel binnen een termijn van één jaar, na kennisgeving van financiering, van start kunnen gaan. Het project moet gerealiseerd worden binnen een termijn van drie jaar.

Een projectvoorstel indienen kan van 30 juni tot en met 1 oktober 2022.
Download het reglement

Gerelateerde artikels