arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Parijs krijgt vier ‘stadsbossen’

5 min. leestijd
Parijs krijgt vier ‘stadsbossen’

Tegen volgend jaar opent Parijs vier stadsbossen op vier iconische plaatsen in de stad: het plein voor het stadhuis, aan het Garde du Lyon, aan de achterkant van l’opéra Garnier en een deel van de Seineoevers. Daarmee zet de stad een verdere stap in de vergroening om de leefbaarheid van de stad te verbeteren en de klimaatopwarming het hoofd te bieden. In de voorbije jaren werd reeds 40 ha nieuwe groene ruimte gecreëerd en bestaande groene ruimten uitgebreid. Ook worden tegen eind van dit jaar 28 nieuwe groene schoolpleinen geopend.

Op het plein voor het Hôtel de Ville komen aan weerszijden bomen zodat het uitzicht op het gebouw behouden blijft en er voldoende ruimte blijft voor allerlei evenementen.

Aan de achterkant van de Opéra Garnier worden bomen geplant op het plein waar nu autobussen parkeren.

Het plein aan de noordkant van de gare de Lyon wordt een klein stadsbos geplant dat moet bijdragen tot de verkoeling van de omgeving.

Op de rechteroever van de Seine wordt het asfalt opgebroken en vervangen door grassen, waarop men kan zitten en picknicken.  

Ook andere, kleinere sites in de stad worden in de komende maanden vergroend, zoals de rue Louis-Blanc (Xe) en boulevard Pasteur (XVe). In de avenue Daumesnil worden parkeerplaatsen vervangen door bomen. Ook komt er een groene wandeling van het parc de la Villette naar het park van Buttes-Chaumont (XIXe).

Bron: Paris.fr

Gerelateerde artikels