arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktische gids over ‘op de natuur gebaseerde oplossingen’ voor steden

2 min. leestijd
Praktische gids over ‘op de natuur gebaseerde oplossingen’ voor steden

Het door de EU gefinancierd URBAN GreenUP heeft een praktische gids uitgebracht over het gebruik van Nature-Based Solutions (NBS) om steden leefbaarder en weerbaarder te maken tegen klimaatverandering.

Het URBAN GreenUP-project is gericht op het ontwikkelen, toepassen en valideren van een methodologie voor ‘Renaturing Urban Plans’ om de effecten van klimaatverandering te verzachten, de luchtkwaliteit en het waterbeheer te verbeteren en de duurzaamheid van onze steden te vergroten door middel van innovatieve, op de natuur gebaseerde oplossingen.

De gids biedt een reeks best practices en aanbevelingen die alle fasen van de op de natuur gebaseerde oplossingen (NBS) bestrijken: hoe de juiste NBS te selecteren, hoe er een op te zetten en hoe deze te controleren. De adviezen zijn gebaseerd op de inzichten van URBAN GreenUP in diverse steden wereldwijd die aan het project hebben deelgenomen.

U kunt de gids New strategy for Renaturing Cities through Nature Based Solutions hier gratis downloaden.

Gerelateerde artikels