Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie West-Vlaanderen lanceert inspiratiegids ‘Wat met water’

2 min. leestijd
Provincie West-Vlaanderen lanceert inspiratiegids ‘Wat met water’

Op Wereldwaterdag lanceerde de Provincie West-Vlaanderen de inspiratiegids ‘Wat met water’. De gids staat vol toelichtingen van waterexperts en voorbeelden van lokale en mondiale waterprojecten. De gids spitst zich toe op lokale besturen, maar kan ook nuttig zijn voor iedereen die begaan is met water en klimaat.

De publicatie is het resultaat van een driedaagse inspiratiereeks rond waterproblematiek in het kader van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze vonden in september 2021 plaats op drie locaties: het provinciaal onderzoekscentrum Inagro in Beitem (Roeselare), het Provinciedomein De Gavers in Harelbeke, en het Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende. Tijdens deze sessies stond de relatie tussen water en landbouw, innovatie en waterbeschikbaarheid centraal. 

De Provincie ontwikkelde posters met 28 inspirerende voorbeelden van lokale overheden, scholen, bedrijven en organisaties, zowel in eigen provincie als aan de andere kant van de wereld. Via deze inspiratiegids krijgen deze posters, vol innovatieve ideeën om water optimaal te gebruiken, een tweede leven.

De projecten zijn rond vier thema’s opgebouwd; waterbeheer – beleid en tools, waterbeheer – good practices, sensibiliseren en innoveren. Daarnaast geven ook vier waterexperten duiding bij de waterproblematiek  en stellen meerdere oplossingen voor. 

U kan de inspiratiegids ‘Wat met Water’ hier gratis downloaden

Gerelateerde artikels