Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciedomein Tillegembos in Brugge wordt uitgebreid met 2,2 ha

2 min. leestijd
Provinciedomein Tillegembos in Brugge wordt uitgebreid met 2,2 ha

De provincieraad van West-Vlaanderen heeft de aankoop van enkele percelen grond ter uitbreiding van het provinciedomein Tillegembos (Brugge) goedgekeurd. De percelen van in totaal 2,2 ha zijn gelegen naast het Valkenbos, in de hoek van de Torhoutse Steenweg en de autosnelweg E40.

De gronden zullen ingeschakeld worden om een wandelverbinding te realiseren tussen de fietsonderdoorsteek van de Torhoutse Steenweg richting Valkenbos. Een gedeelte komt in aanmerking om er nieuw bos te realiseren in afwisseling met bloemenrijk grasland. De bestaande vijver wordt omgevormd in het kader van de verdere natuurinrichting van het provinciedomein. De Provincie investeert voor de aankoop van 2,2 ha grond en de bijhorende inrichting (paden, bos, recreatieve infrastructuur) om en bij de 125.000 euro.

Het provinciedomein Tillegembos is een belangrijke groenpool binnen de Groene Gordel van Brugge. De aantrekkingskracht van het domein is fors toegenomen en daarom ging de Provincie op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Het provinciedomein groeit daarmee tot 151 ha

Gerelateerde artikels